Waar komen deze stoffen vandaan,

Zowel Bamboe textiel als MicroModal textiel worden gemaakt door Lenzing AG uit Oostenrijk. Tencel Lyocell MicroModal vezels worden gewonnen uit beukenhout terwijl bamboe van de bamboe grassoort komt. Beide materialen worden in kwekerijen gekweekt.

Hoe wordt er van bamboe en beukenhout textiel gemaakt,

Bamboe,

Bamboe zelf is een duurzaam materiaal. Het is een grassoort die ontzettend snel groeit en daarbij geen extra water of pesticiden nodig heeft. Het enige wat bamboe nodig heeft om te groeien is zonlicht. Een bamboe moederstam maakt na het kappen weer nieuwe kleinere stammen aan. Hierdoor vult een bamboe bos zich weer snel aan en kan er meermaals worden geoogst. Deze groeiwijze is wat bamboe milieuvriendelijk maakt.

Bamboe textiel

Bamboetextiel wordt op de chemische manier gewonnen uit bamboe. Er worden chemicaliën gebruikt die niet zo goed zijn voor milieu. De sterke cellulose (de bouwstenen van planten en bomen) van bamboe wordt afgebroken. Het bamboe wordt hiermee helemaal opgelost tot een gelachtige substantie waarna het in garen word gespind. De stof die hieruit ontstaat is viscose cellulose.

Ollies Fashion Bamboe

Beukenboom,

Het productieproces van Tencel Lyocell MicroModal® is ecologisch. Het beukenhout dat gebruikt wordt komt van duurzame beukenboomkwekerijen met FSC keurmerk. De cellulose vezel is volledig biologisch afbreekbaar. Het productieproces van MicroModal is milieu vriendelijker dan dat van bamboe, door de besparing van water en energie en het terugwinnen van de middelen die gebruikt worden tijdens het maken van de vezels. De terugwinning is zelfs 99,6%, er komt wel afvalwater vrij, maar dit is onschadelijk voor het mileu. MicroModal® heeft daarom ook het EU Ecolabel.

Micromodal Textiel,

Tencel Lyocell MicroModal is een natuurlijke kunstvezel en dat klinkt natuurlijk heel dubbel, natuurlijk en kunstmatig? En toch is het zo. Natuurlijke kunstvezels worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het natuurlijke materiaal van de beukenboom wordt helemaal afgebroken tot je een gelachtige substantie. Van deze gel worden weer nieuwe vezels gemaakt en deze vezels worden weer geweven tot textiel wat minder energie kost dan het bewerken van natuurlijke vezels zoals katoen of bamboe. Ook zijn kunstvezels vaak gemakkelijker te verven en kleur vaster. MicroModal ondergoed wordt van nog fijnere en sterkere vezels gemaakt dan Modal, waardoor de stof nog lichter en nog zachter is dan Modal en bamboe ondergoed. MicroModal is een superfijne stof met alle kenmerken van Modal, maar die nog aangenamer aanvoelt.

Ollies Fashion MicroModal

Het productieproces van MicroModal® is ecologisch. Het beukenhout dat gebruikt wordt komt van duurzame beukenboomkwekerijen. De cellulose vezel is volledig biologisch afbreekbaar. Tijdens de productie wordt er water bespaard en Het productieproces van MicroModal is milieu vriendelijk door de besparing van water en energie en het terugwinnen van de middelen die gebruikt worden tot wel 99,6%. Er komt wel afvalwater vrij, maar dit is onschadelijk voor het mileu. MicroModal® heeft daarom ook het EU Ecolabel.

EU-Ecolabel Ollies Fashion

Wassen en strijken van Bamboe en MicroModal,

Dames en heren ondergoed, en andere kleding van bamboe en micromodal kunnen wat kouder worden gewassen. De antibacteriële eigenschappen van deze stoffen zorgen ervoor dat de stoffen al snel fris en schoon wordt, zelfs al op 30 graden. Hetzelfde geldt voor het strijken en drogen van de bamboe en micromodal kleding. Bamboe en micromodal is kreukarm, vormvast, antistatisch, een droog- of strijkbeurt is eigenlijk niet eens nodig.

Levensduur ondergoed,

Het klinkt misschien raar maar ook ondergoed heeft een houdbaarheidsdatum. Bij het Good Housekeeping Institute verklaart Dr. Beckmann dat onderbroeken wel degelijk een houdbaarheidsdatum hebben.

Bacteriën,

Ook al ziet je ondergoed er na een jaar dragen nog zo goed uit, is het toch beter om te vervangen. Er blijken na verloop van tijd toch bacteriën in hier in achter te blijven, ook al was je je onderbroeken nog zo grondig! De bacteriën die achter kunnen blijven kunnen voor vervelende infecties en ontstekingen zorgen, blaasontsteking is daar één van. Zelfs als je je ondergoed net hebt gewassen, kan ondergoed 10.000 bacteriën bevatten. Om te voorkomen dat de kans op infecties te groot wordt, doe je er daarom echt goed aan om je onderbroeken na een jaar te vervangen.